Klo designin tarina

Olemme suomalainen vuonna 2005 perustettu perheyritys. Suunnittelemme vaatteita ja asusteita ihmisille, jotka arvostavat kestäviä arvoja ja korkeaa laatua. Tuotteemme valmistetaan lähituotantona Suomessa ja Pohjois-Euroopassa.

Klo Design sai alkunsa vuonna 2004, kun kymmenen turkulaista muotoiluopiskelijaa päätti kouluprojektin päätteeksi perustaa oman yrityksen. Suureellisena ajatuksena oli luoda Japanin markkinoille skandinaavinen lifestyle-mallisto, jonka materiaalit ja muotokieli toistuisivat tuotteesta toiseen. Nimi Klo Design keksittiin sanaleikistä, jossa suomen kielen sana kello lyhennettiin muotoon klo. Tällä ilmaistiin halu olla sekä designin että laadun suhteen samaan aikaan ajassa ja ajattomia.

Arvattavasti silloin ei päästy Japaniin asti, mutta lukuisat kokemukset, opit ja lehtiartikkelit innoittivat nuoria muotoilijoita. Opintojen jäädessä taakse klodesignerit hajaantuivat eri puolille Suomea. Hankkeen moottorina alusta asti toiminut Dani Aavinen päätti jatkaa yrityksen parissa ja alkoi kerätä ympärilleen uutta tiimiä.

Danin johdolla Klo Design on vuosien saatossa ollut monessa mukana. Klo oli muun muassa avainroolissa Turun alueen muotoilukenttää koonneen Turku Design Now! -ryhmän sekä Turun vuoden 2011 kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistoon kuuluneen Turku Design ILMIÖ -hankkeen käynnistämisessä. Tuolloin Klo Design -mallistoa valmistettiin omassa Turun tuotannossa, ja yrityksille kehitettiin yksilöllisiä ja vastuullisia liikelahjasarjoja.

Asiakkaita on aina kuunneltu herkällä korvalla Klo Designissa. Vuonna 2011 Hanna Ojalan suositusta Pihka-kuosista valmistettiin asiakkaiden toiveesta testiksi ensimmäiset mekot. Kun ne vietiin heti käsistä, oli selvää, että mallistoa tuli laajentaa pysyvästi vaatteisiin. Seuraavien vuosien aikana painopiste siirtyikin yhä enemmän vaatteisiin ja asusteisiin, kunnes vuonna 2015 sisustustekstiilien valmistus päätettiin toistaiseksi lopettaa. Tänä päivänä Klo Designin vaatteet muodostavat 80% myynnistä.

Vuonna 2014 vetovastuu yrityksestä siirtyi Danin vaimolle Ainolle ja ompelija-Eveliinalle. Danin palatessa muista töistä keväällä 2018 Klo sai uuden alun – nyt perheyrityksenä.

Alkuaikojen muotoilufilosofia on pysynyt Klo Designin toiminnan ytimessä. Pyrimme suunnittelemaan kuoseja ja tuotteita, jotka ovat designiltaan ajankohtaisia, mutta eivät vanhene ajan kuluessa. Toivomme tuotteitamme käytettävän pitkään. Siksi valitsemme niiden valmistukseen vain laadukkaita, pitkäikäisiä ja uusiutuvia luonnonmateriaaleja: Öko-texiä, GOTS-luomupuuvillaa, mulesing-vapaata merinovillaa, nahkaa ja pellavaa. Kasseja, laukkuja ja pussukoita on valmistettu Turussa ja Lempäälässä. Vaatteista, nahkatuotteista ja osasta villatuotteita vastaavat tarkkaan valitut yhteistyökumppanit Liettuassa, missä meillä on oma työntekijä johtamassa ja valvomassa tuotantoa.

Mitä Klo on? Klo on ajaton.